Aantal personen:
300 gr bloem
150 gr boter
150 gr bruine basterdsuiker of 75 gr lichte en 75 gr bruine
basterdsuiker
10 gr speculaaskruiden
1 mespunt bakpoeder
wat melk
1 volle theelepel zout
(100 gr gepelde gesnipperde amandelen)
rijstebloem of kindermeel om de plank mee te bestuiven
hele, gepelde amandelen om mee te garneren
Kneed van alle ingrediënten een soepel deeg.
Bestuif de speculaasplank.
Druk het deeg in de plank en snijd overtollig deeg weg.
Haal dan de figuurtjes uit de plank en leg ze op het ingeboterde
bakblik.
Garneer eventueel met de amandelen.
Bak de speculaas ± 15 minuten op 175°C.
Laat het gebak niet te donker van kleur worden.
Amandelspeculaasjes
1 portie speculaas
100 gr amandelschaafsel
Voeg aan de genoemde ingrediënten het amandelschaafsel toe en ga
verder te werk als boven beschreven.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |